Kulturliv

Kultur
skapes mellom mennesker og for oss er kultur blant annet fellesskapet vi har gjennom dugnadsarbeid, små og store arrangement i bygda og opplevelser vi får ved å ferdes i naturen her.

På midten av 90-tallet ble det gjort flere intervju av de eldste i bygda der de fortalte om stedet de vokste opp, barne- og ungdomsår, arbeidsliv og fritid. Intervjuene ble tatt opp på kassetter og er nå blitt lydfiler. I 2020 ble jobben startet med å skrive av intervjuene, som en dag kan gis ut i bokform. Det er en stor og spennende jobb. Til nå er det første utkastet skrevet med innblikk i livet på gårdene Litj-Gussiåsen, Smedstad, Reitlia og Skjørsetra. Her vil vi holde dere informert om framdriften…

Liv Karin Lange, oppvokst på Gussiåsen, nå bosatt i Molde, har i februar 2021 gitt ut sin første diktbok med dikt og tekster skrevet gjennom de siste åra. Boka kan kjøpes ved å kontakte henne via Facebook eller på www.mnmp.no.

Dikt og tekster i «Skriverier» av Liv Karin Lange

Det største kulturarrangementet som bygda har tatt på seg de siste åra er å være teknisk arrangør for konsert/show i Kleive Grendahus med Angvik Hornblowers og solister, Knut Marius Djupvik og André Gussiås Band.

Fra konserten «The Best of Hornblowers» 2019
D’Arilds underholder på Kulturkveld 24. oktober 2015